Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

300 gr. tarwebloem

100 gr. speltmeel

100 gr. havermout vlokken

150 gr. lauwwarm water

150 gr. lauwwarme melk  

30 gr.    boter     

1             zakje droge gist     

1             eetlepel honing

Meng de tarwebloem, speltmeel, havervlokken en gist in een kom.Voeg hieraan klontjes boter, de honig, water en melk toe en kneed het zo’n 3 minuten tot alles goed is  gemengd.  Zet dit afgedekt ongeveer 25 minuten apart op kamertemperatuur. Het vocht zal hierdoor goed intrekken in de havermout.Voeg eventueel een snufje zout toe en kneed 10 minuten tot een soepel deeg is ontstaan en los komt van de kom.

Leg het deeg in een met olie ingevette kom, dek deze af en laat het deeg 1 uur rijzen tot een verdubbeling van het volume is ontstaan. .Druk de lucht uit het deeg door licht te kneden en maak een bol van het deeg. Laat het weer 20 minuten rijzen.Druk het deeg met de vingers tot een plat vierkant deeg tot het even breed is  als het bakblik. Rol het deeg op en druk de naden dicht.

Leg het deeg in een ingesmeerd bakblik met de naad naar onder.Maak de bovenkant iets  vochtig met water en strooi er een beetje havermout vlokken op.Dek het af en laat het deeg weer 60 - 90 minuten rijzen tot een dubbel volume

 Verwarm de oven op 210 graden Celsius en bak het brood goudbruin in 35 - 45 minutenHavermout brood

Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie