Maakouda
Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

4 aardappelen

verse gehakte peterselie en koriander

2 tenen knoflook

2 eieren

1 eetlepel komijnpoeder

1/2 theelepel kurkuma

peper en zout

bloem en olie

Schil en kook de aardappelen gaar, pureer ze daarna goed fijn.

Doe er nu 1 geklopt ei bij, samen met de peterselie, koriander, gesnipperde knoflook, komijnpoeder, kurkuma en zout en peper.

Meng het goed door elkaar en maak er balletjes van en duw deze iets plat met de vingers.

Klop het tweede ei en dompel de schijven in het ei, daarna in de bloem.

Bak ze aan beide kanten mooi bruin in olie in de koekenpan


Maakouda - met een gevarieerde salade

1/2 blikje artisjokharten


1/2 blikje ansjovisfilets


4 vel bladerdeeg


3 eieren


75 gr. geraspte kaas


75 gr. Turkse yoghurt


fijngesneden basilicum en koriander.

Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie