Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

6 velletjes bladerdeeg

2 eetlepels couscous of paneermeel

1 wortel

½ prei

2 eieren

1 eetlepel Turkse yoghurt

1 lenteui

garnalen

gekookte mosselen

geraspte kaas ( pittig )

mayonaise

dille

ansjovisfilets

kappertjes

kruiden voor kruidenboter ( Natuurwinkel )

De bakjes:

Leg het bladerdeeg voorzichtig in een bakvorm voor 6 cupcakes en snij wat teveel is rondom af, of steek dit weg met een iets grotere ronde stekerring. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi er een beetje couscous of paneermeel in.

Wortel/gemberquiche:

Rasp de wortel met een fijne rasp en maak het op smaak met gemberpoeder, kurkuma en kruiden voor kruidenboter, snij lente ui in ringetjes en meng dit bij de wortelrasp. Zet het even apart.

Preiquiche:

Snij het lichtgroene deel van de prei in de lengte in vieren en dan in heel dunne reepjes. De prei kruiden met kruiden voor kruidenboter en ringetjes van lente ui. Zet dit even apart

Garnalenquiche:

Neem een handje garnalen en een paar mosselen, snij deze grof, kruiden met kruiden voor kruidenboter en lente ui. Zet dit even apart.

Sla in een kom de eieren goed los, samen met Turkse yoghurt, doe hierbij nog geraspte kaas en dille.

Doe de vulling in de bladerdeeg en duw het licht aan, giet hierover het mengsel van ei en yoghurt en een beetje geraspte kaas.

De mayonaise meng je met fijngesneden ansjovisfilets met de olie en kappertjes met een beetje vocht hier van. Doe er een theelepel dille bij en roer dit goed door.

Bak de quiches nu in een voorverwarmde oven op 200 graden ( 30 minuten )

Mini quiche

Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie